Kommunförbundet har de senaste året tagit ibruk en modell för att sporra kommunerna att tillsammans utveckla idéer. Utgångspunkten är att med moderna arbetssätt satsa på utvecklingen av nya idéer och samtidigt både sprida och hämta idéer från alla aktörer i kommunsektorn.

Vi vill att ni i kommunen tar er utvecklingsidé – det kan vara ett frö till någonting, eller något som ni redan satt igång med – och anmäler er till Kommunförbundets idéraffinaderi (Jalostamo). I raffinaderiet arbetar man sedan tillsammans med andra för att utveckla de nya idéerna, och får som resultat ett koncept som man kan testa. Arbetsprocessen utgår ifrån den sk dubbla diamanten, och är uppdelad i fyra faser.

Kom med senast 31 januari

På våren 2019 arrangeras en ny omgång av Idéraffinaderiet 13.3-25.5, och vi vill gärna att tvåspråkiga kommuner anmäler projekt så att vi kan prova att arbeta tvåspråkigt på riktigt i idéraffinaderiet. Material finns på båda språken, och personerna som handleder processerna jobbar gärna med båda språken.

Tveka inte utan anmäl din kommun redan idag till Raffinaderiet!

Till hösten börjar min kollega Linda Grönqvist arbeta utvecklingschef, och hon jobbar bland annat med samarbete mellan tvåspråkiga kommuner och att få igång ännu fler utvecklingsprojekt.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *