Förstår ni hur bra ni har det? Det frågade jag samabetsnämnden i Jakobstadsregionen som vi träffade med Kommunförbundets svenska grupp i fredags.

Nästan ingen arbetslöshet, en lång lista på små och medelstora företag, barn och unga, vacker natur. Jakobstad, Kronoby, Larsmo, Nykarleby och Pedersöre inspirerar.  Medan korna betar på ängen och åskan bullrar i bakgrunden serveras den ena siffran bättre än den andra av regionens fem kommundirektörer. Tre av dem är dessutom kvinnor.

Så nog kan man ha det bra, tänker jag. Det verkar som inga sorger och bekymmer på allvar tar på stämningen i dessa kommuner.

En sak som kunde vara allvarlig är  ifall man av sparskäl var tvungen att lägga ner flygstationen i Kronoby. Det kunde vara något av det värsta som kan hända eftersom alla små företagare är så beroende av den.

Gruppbild_Kronoby-2016liten

Här ser du  en gruppbild bild från svenska sakkunniggruppens besök i det vackra, gröna och livskraftiga norra svenska Österbotten 🙂

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *