Nu har jag kommit fram till Oslo och hittat min nya arbetsplats KS, det norska kommunförbundet. Här ska jag vara i en vecka. Också här  står det ”Kommunenes hus” över svängdörren. 

Med nosen mot marken

De nordiska länderna och deras kommuner påminner mycket om varandra. Läs Kristina Wikbergs blogg om jobbet på Kommunförbundets systerorganisationer i Sverige och Norge.

Jag blir väl mött av min lokala värd  Frode M. Lindtvedt. Hans titel är:  Avdelingsdirektør Lokaldemokrati, europapolitikk og internasjonalt arbeid. Hans jobb motsvarar det som en enhetschef eller en avdelningschef gör i Finland med substansområdet demokrati och internationella relationer.

I kafferummet blir jag väl mött av Christian Hellevang, Marte Malones och Knut Hjort-Johansen. Knut säger att han är KS:s motsvarighet till ”Heikki Telakivi”. Han har jobbat länge, länge med internationella relationer.

Christian Hellevang, Marte Malones och Knut Hjort-Johansen arbetar alla på KS.

Främst med Europarådets kommun- och regionkammare men också med CEMR (Council for European Municipalities and Regions) det vill säga  kommun- och regionförbundens samarbetsorganisation i Europa. Norge är ju inte med i EU:s Regionkommitté  eftersom landet i likhet med Island inte hör  till EU, vilket man lätt glömmer. 

Slottsparken, Oslo.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *