På Slush träffar uppstartsföretag investerare. Varför går en tjänsteman på Slush? Jag själv hade flera skäl.

Jag förväntade mig att jag får se nyaste nytt och det fick jag. När man jobbar med utbildning jobbar man med framtiden och då är det viktigt att följa med innovationer som kommer att förändra vardagen. Det är fråga om spel, virtuell och ”augmented” verklighet, robotar och mycket, mycket mer. Vi jobbar redan med allt detta i någon form i våra skolor, men vi vet ännu inte hur allt detta kommer att omforma livet och undervisningen. Vi behöver mer kunskap och reflektion kring allt det här. I vår organisation söker vi dessutom aktivt nya digitala lösningar, och det är inte långsökt att vi kan hitta något vi behöver på Slush.

11254321_10153489408592740_4261829126389433707_n

Jag förväntade mig att höra nyaste nytt inom ledarskap. Hur leder man den yngre generationen (som lärare eller som chef), hur skapar man en innovativ arbetskultur? Hur skapar man framgång? Nästan alla föredrag jag hörde handlade direkt eller indirekt om detta. Det talades om tillit (once again), men också om att jobba på lång sikt (!). Och mycket, mycket annat.

Det kanske allra intressantaste var att studera själva miljön. För två, tre veckor sen var jag också på mässcentrum, på bokmässan. Traditionella bås i rader, fyllda med böcker. Nu var samma utrymme som förbytt, öppna stora lösningar med mängder av avancerad teknik. Fyra stora scener, mörkt teknodisco med avancerad ljus- och ljudteknik. Innovativa lösningar, mycket återanvänt material, gamla möbler, maskiner, trä. Mycket mötesplatser och kaféer. En deltagare åkte omkring på någon slags minisegway, en annan med någon slags moppe. Det är mycket lätt att dra paralleller till skolornas lärmiljöer, från pulpeter i rader och böcker till öppna flexibla miljöer med teknik.

I morgon en ny Slushdag och nya reflektioner.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *