Det sägs ofta att finländare inte är världens bästa personer på att mingla eller att skapa sig nya kontakter. Men här i Bryssel är det nästan omöjligt att klara sig utan ”small talk” eller ”networking”. Man måste vara villig att bekanta sig med nya personer, och berätta om det man gör samt vad man vill uppnå med sin verksamhet.

De kontakter man kan få genom att mingla och nätverka kan vara en bidragande faktor till hur smidigt man kan utföra sitt arbete.  Det är klart att sociala kontakter inte är allting, man måste även ha en viss sakkunskap, men det kan göra livet och arbetet betydligt mycket lättare.

Även för oss praktikanter i Bryssel är det viktigt att skapa sig kontaktnät. Dels för att göra det sociala livet roligare, men det är också extrem nyttigt för arbetet. För att komma in i EU-svängarna är det bra att få så mycket information om så många olika aktörer som möjligt. Att ha breda umgängeskretsar skadar inte heller.

Jag ordnade förra veckan en praktikantträff för cirka 20 stycken finländska praktikanter för att berätta om Kommunförbundet, och lära känna de andra praktikanterna och deras organisationer bättre. På träffen deltog personer från EU-institutioner, regionkontor, och andra finländska intresseorganisationer.  Under kvällen hade vi möjligheten att mingla med varandra och skapa oss ett bredare kontaktnät som är värdefullt i framtiden.

Allt som allt en mycket lyckad kväll!

amy

En bild innan minglet hade börjat

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *