Min praktik på Kommunförbundets Brysselkontor lider med stormsteg mot sitt slut. Verksamheten i Bryssel är ändå i fortfarande i full gång fram till slutet av juli, vilket betyder att jag har hunnit ta vara på den tid jag har kvar. Under senaste veckorna har vi haft en delegation från Finland på besök och Regionkommittén har hållit sin plenarsession.

Kommunförbundets delegations resa är någonting som har diskuterats sedan min första dag på praktiken. Efter noggrant planerande och organiserande gick besöket av stapeln under förra veckan. Under dagarna hade delegationen möten med olika personer, allt från sakkunniga till politiker och kolleger som arbetar med frågor som är viktiga för kommuner. Diskussionsämnena var varierande och omfattade bland annat sociala frågor, den digitala inre marknaden och handelsavtalet med USA. Dessutom ordnades Brysselkontorets årliga kvällsmottagning för finländska aktörer. Enligt ryktet så är det en av de bästa finländska mottagningarna i Bryssel. Åtminstone om man frågar kontorets direktör.

20150604_103144.jpg parlamentets

En annan höjdpunkt som jag också fått uppleva under den senaste veckan är Regionkommitténs plenarsession. Inte nog med det, jag fick dessutom möjligheten att gå in i Europaparlamentets plenarsal. Tidigare har jag bara fått stå utanför och titta in genom fönstret. Därför var det lite av en ”wow- effekt” att få komma in i salen. Under plenarsessionen hölls många intressanta politiska talturer och Europeiska kommissionen ordförande Jean- Claude Juncker närvarade. Att se topp -politiker i verkligheten är alltid lite imponerande, även om de är som vi alla andra.

Ibland är praktikantlivet gott och det bästa är, att jag ännu har en månad kvar att samla på mig nya upplevelser!

parlamentssale amy
I Europaparlamentets plenarsal

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *