Kommundirektörens position är i mediafokus just nu. Under åren 2005-2013 blev 5 kommundirektörer uppsagda och 5 sade upp sig själv pga förtroendebrist. Antalet fall  har ökat under åren. Bara ca 16 % av alla kommundirektörer är kvinnor.

Lediga tjänster får allt färre sökande. Vi skulle behöva mera forskning kring kommundirektörer, kvinnor och beslutsfattande i kommuner. “Du har ett jobb där du känner dig som en akvariefisk och dina arbetsgivare förväntar sig att du är Stålmannen”, sa Mikael Jakobsson när han avgick.

-Jag funderar på hur vi tillsammans kunde hjälpa och stöda varandra och vad Kommunförbundet kan göra.

Se inslaget i TV-Nytt om kommundirektörer. (öppet under februari 2015)

Foto: Kristina Wikberg

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *