I dag har EU kommissionens tjänstemän, med ansvar för rapportering av ekonomin i Finland, besökt Kommunförbundet.

Jag märkte att det gått en tid sen jag pratat professionellt på engelska. När jag skulle berätta att vi den 6.2.2015 firar 150 år av kommunalt självstyre så tappade jag bort orden. Vad är kommunalt självstyre på engelska? Nå ja, Erja Horttanainen, räddade mig och det blev ”independence of the municipalities” – men alla förstod nog vad som menades.

Ser faktiskt fram emot den 6.2.2015 för jag har talat med professor Henrik Meinander som lovat vara en av festtalarna. En annan intressant godbit blir att höra vad vår kommunminister Paula Risikko säger om kommunens nya roll, då över femtio procent av budget och uppgifter förts bort från kommunen pga.vårdreformen. Mera om detta, bl.a. härliga barnvideor, kommer ännu påkommuntorget.fi och www.kommunerna.net.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *