Åland timme för timme med 11 kommundirektörer, två ministrar och två dagstidningar.

Fullspäckat, men med jätteintressant program. Kommundirektörerna berättade att de upplever att man på landskapet inte lyssnar på dem och att det inte finns en tillräckligt bra rådgivningsfunktion om hur man ska tolka lagen.

Ett exempel är att man måste vända sig till Finlands Kommunförbunds jurister när man har invecklade juridiska frågor eftersom ingen på landskapet svarar på frågor, trots att man har egen lagstiftning. Det här tog vi upp och kommunmister Wille Valve som lovade ändring och mera samarbete.

Luchen åt vi på Smakbyn som är kändiskocken Michael Björklunds restaurang som aktivt för fram lokala råvaror. Här ser ni mig och Micke. Var de gott? Nå ja, nog var de gott, fast min portion hade alltför mycket salt.

Kändiskocken Michael Björklund på Smakbyn

De åländska kommundirektörerna diskuterade friskt

Nina Fellman är chefredaktör för Nya Åland – den gula pressen på Åland – med en fantastisk drivkraft på allt nytt t.ex. lokal TV, studio intervjuer och annat levande vid sidan om det skrivna ordet. På fotot Kristina Wikberg, Nina Fellman, Linda Grönqvist och Camilla Berggren.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *