[Camilla Berggren] ​Svisch sa det då besökssifrorna mångfaldigades på FIKT:s hemsida. Kommunpodden fick cirka tusen klick och visar att kommunfrågor intresserar, speciellt om de görs på ett engagerande och lättfattligt sätt.

Kommunerna har i dag över 300 lagstadgade uppgifter. De svensk- och tvåspråkiga kommunerna är 49. Snart har vi inga helt svenska kommuner kvar i !”riket”. Närpes, Larsmo och Korsnäs har ju anhållit om att få bli tvåspråkiga. Visst behövs ett gemensamt torg för att debattera, informera, analyser och förmedla de viktigaste kommunnyheterna. Det lilla svenska teamet har visat att vi verkligen kan vara en spjutspets i Kommunförbundet. I dag, torsdag har vi producerat en lättfattlig video om vårdreformen. Den hoppas vi att ska kunna användas av alla som snabbt vill ha reda på vad reformen handlar om, till exempel i undervisningssyfte.

I medlet av januari kommer vi att lansera vår nya sajt, Kommuntorget. Denna vecka har vi funderat på många praktiska detaljer; ska vi, till exempel, behålla FIKT:s blå färg eller satsa på något nytt? Vilken typ av texter intresserar användarna? Vi ställer också frågor som: hur kan vi samarbeta med andra finlandssvenska aktörer för att samla kommunnyheterna på en sajt?

Och maila gärna mig: Camilla.Berggren[at]kommunforbundet.fi

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *