2015-03-08-bryssel

En av de första saker jag lade märke till när jag började på Kommunförbundets Brysselkontor, var antalet kvinnor. I vår korridor är de flesta anställda kvinnor, och antalet manliga och kvinnliga chefer är nästan lika. Vi från nordiska länder, är kända att ha jämställda samhällen, vilket också reflekterar sig på verksamheten här i Bryssel.

Men när man rör sig två kvarter från vårt kontor mot Europa Parlamentet ser statistiken mycket annorlunda ut. Endast 37 procent av Europarlamentarikerna är kvinnor, medan de flesta invånare i EU är kvinnor.

Därför vill jag inför internationella kvinnodagen påminna om att det fortfarande finns mycket att göra i Europa angående jämställdheten, även om vi i Norden och Finland har det bra.

Glad kvinnodag!

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *