En månad har gått sedan Kommuntorget öppnade. De första veckorna hade vi cirka 10 000 sidvisningar. Fler än 2 000 unika besökare har bekantat sig med tjänsten.

För att vara en helt ny nätsida måste vi vara nöjda. Kommuntorget har märkts, citerats i andra medier och lockat besökare. Det är helt klart att vi behövs. Själv gillar jag att få en snabb överblick över hela Svenskfinland i smått och stort. Alla våra 49 svensk- och tvåspråkiga kommuner på en palett. Vilken rikedom!

Att Kommuntorget lyckats med detta handlar om vision och entusiasm men också om samarbete med mediehusen. Efter en månad är så gott som alla kommuner på något sätt med på Kommuntorget via Yles, ÅU:s, KSF Medias eller Nyans nyheter. Speciellt roligt tycker jag att det är att bekanta sig med Åland. Nya Åland rapporterar flitigt om kommunala nyheter och samarbetet för in besökaren på nyhetsproducentens hemsida. Det blir en win-win situation för alla parter.

Nu jobbar vi vidare för att nå minst det dubbla antalet besökare före sommaren. Vi bygger på sajten och plockar in nya element som till exempel nyheter från kommunernas egna webbsidor. Raseborg är först ute så att kommunens information samsas med mediernas nyheter.

Vi vet att medieklimatet är stormigt. Nu senast på HSS Media i Österbotten skär man ned på personalen. KSF Media har gått igenom en stor organisationsförändring. På Kommunförbundets svenska enhet är vi en handfull människor som jobbar med nyheter och information. Vi konkurrerar inte utan kompletterar varandra.

Kommuntorget är  en helt ny tjänst som bygger på samarbete och delning av material som handlar om kommunala frågor.  Tillsammans kan traditionella medier och nya uppstickare ge en mångsidig bild av Svenskfinland. Men det räcker inte, kom ihåg att alla som är intresserade av kommunfrågor kan delta. Kommentera, blogga. I dag är vi alla innehållsproducenter.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *