Namn och nytt 20.6.2017

Ny stadsdirektör vill betala skatt i Raseborg

– Jag har alltid sagt att en stadsdirektör ska betala skatt i den stad han eller hon jobbar, så nu ska jag fundera på hur jag löser det, säger Ragnar Lundqvist som valdes till stadsdirektörsposten i Raseborg i måndags.

Ragnar Lundqvist  fick de flesta rösterna, 28 av 42, i omröstningen i Raseborgs stadsfullmäktige i måndags.

– Det känns bra. Jag hade förväntat mig en jämnare omröstnig men nu fick jag två tredjedelar av rösterna och det känns som ett starkt stöd. Jag hoppas naturligtvis att jag får med den sista tredjedelen också, säger Lundqvist

Ragnar Lundqvist, född 1958, är teknologie licentiat från Åbo Akademi. Han är regiondirektör vid Andritz Oy sedan 2016, innan det direktör för kraftverkspannornas affärsverksamhet vid Andritz Oy sedan 2011. Mellan åren 2005 och 2011 verkade han som rektor och VD för Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Oy. Han har även varit planerings- och teknologidirektör vid Foster Wheeler Energia Oy.

För tillfället är Lundqvist bosatt i Lovisa, men det kan det bli en ändring på.

– Jag anser att stadsdirektören ska betala skatt i den stad han arbetar för, säger Lundqvist.

Men tillägger att fundera på det praktiska. Hustrun kommer åtminstone ett tag att bo kvar i Lovisa.

Lundqvist är uppvuxen i Hangö och känner därför regionen bra. Det var först då stadsdirektörposten för andra gången lediganslogs som Lundqvist bestämde sig för att söka posten.

– Jag ringde och talade med fullmäktigeordförande och märkte att det är fråga om ett intressant och utmanande arbete och jag vill gärna vara med och påverka, säger Lundqvist.

Lovisa söker också en stadsdirektör, du sökte inte den posten?

– Nej, när jag sökte posten i Raseborg var stadsdirektörsposten i Lovisa inte lediganslagen, så Lovisa har aldrig funnits ens i tankarna, säger Lundqvist,

Den nya stadsdirektören tillträder tjänsten enligt överenskommelse. Totalt 19 personer sökte stadsdirektörsjobbet i Raseborg.

KOMMUNSEKRETERARKONFERENS 12-13 september 2017.
Missa inte årets konferens i Helsingfors! Anmäl dig senast 28.8!

Mer info och anmälan
HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här