Helsingfors stads borgmästare Jan Vapaavuoris (Saml) förslag om att huvudstadsregionen bör bilda ett eget landskap har tagit grannkommunen Esbo på säng. I en kommentar för Verkkouutiset.fi säger Markku Markkula (Saml) att Esbo inte stöder förslaget.

– Att Vapaavuori föreslagit för landets regering att huvudstadsregionens kommuner bildar ett eget landskap utan att diskutera saken med oss är en fullständig överraskning för Esbo, uppger Markkula för Verkkouutiset.

Markku Markkula är stadsstyrelsens ordförande i Esbo. Han understryker att frågan om ett landskap för huvudstadsregionen är ett gemensamt ärende som ska avhandlas i de samarbetsorgan som finns i huvudstadsregionen.

– Det här är inte bara en fråga för Helsingfors, säger Markkula och påpekar att Vapaavuori inte har mandat att uttala sig för Esbos del.

Enligt Markku Markkula förstärker Vapaavuoris förslag om ett landskap för huvudstadsregionen Helsingfors dominans. Förslaget skulle också föra kommunerna i regionen ett steg närmare samgång, tror Markkula.

Läs också: Kan man rösta olika i riksdagen och fullmäktige?

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *