– Nu behöver vi modiga initiativ så att Hangö som prövats av arbetslöshet och utflyttning börjar växa igen, säger Denis Strandell.  Han är ny stadsdirektör i Hangö. 

 

Strandell (56) ekonomie magister från Kyrkslätt valdes till stadsdirektör i Hangö på tisdagskvällen. Han ser sitt uppdrag som tudelat.

– Vi måste se till att Hangöbornas service funktionerar men samtidigt måste vi göra modiga lösningar för att utvecklingen ska ta fart.

Hangö hör till Raseborgs region som lider av den största andelen arbetslösa i hela Nyland, bland annat för att jobb inom metallbranschen har försvunnit.

– Situationen är svår eftersom den tunga industrin som varit basen för ekonomin har svikit. Man har inte hunnit ta tag i nya möjligheter. Jag är ändå optimistisk vad gäller Hangös framtid eftersom stadens förtroendevalda och arbetstagare inser situationen. Med ett gott samarbete kan vi ändra kurs, säger Strandell.

Han har jobbat länge inom finansbranschen, i dag är han direktör på företaget MarketNoze som erbjuder placeringstjänster.

I Kyrkslätts fullmäktige sitter Strandell tredje perioden, han är ordförande för SFP:s fullmäktigegrupp, suppleant i styrelsen och viceordförande för naämnden för samhällsteknik.

– Nu lämnar jag politiken i Kyrkslätt och flyttar till Hangö, säger Strandell.

Strandell fick 28 röster i fullmäktige. Ekonomiservicedirektören Fredrik Lindström från Nådendal fick fem röster och projektchef Anna-Lotta Wichmann från Kyrkslätt en röst.

Strandell hade tidigare också stadsdirektörsjobbet i Raseborg, men där föll valet på Kimitoöns kommundirektör Tom Simola.

Hangös nuvarande stadsdirektör Jouko Mäkinen går i pension i höst. Tjänsten söktes av 17 personer.

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *