En ny vd, vice vd och styrelseordförande ska inom kort utses inom Kommunförbundets organisation.

Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma (Saml) blev i tisdags vald till ny direktör vid Folkpensionsantalten och börjar på sitt nya jobb i augusti. Han ska ännu officiellt tillsättas nästa vecka av republikens president Sauli Niinistö (Saml).

Tjänsten ska lediganslås i juni samtidigt med tjänsten som vice vd som Tuula Haatainen (SDP) lämnade i april då hon blev invald i riksdagen.Kommunförbundet har ytterligare en vice vd, Timo Kietäväinen (C). Alla tre tjänster är sjuåriga och av den nuvarande perioden återstår två år.

Enligt Kuntalehti ska de nya tjänsterna tillsättas för de återstående två åren, men eftersom två av tre tjänster byts ut är det också möjligt att att de utses för nya sjuårsperioder.

På fredag ska dessutom en ny styrelseordförande utses. Antti Lindtman lämnade uppdraget i april efter att ha blivit utnämnd till ordförande för socialdemokraternas riksdagsgrupp.

Ledningsplatserna fördelas mellan de största partierna i det senaste kommunalvalet. Vd:n har varit samlingspartist, styrelseordföranden socialdemokrat och fullmäktigeordföranden Mauri Pekkarinen är centerpartist.

Om den nya styrelseordföranden utses bland socialdemokraterna i styrelsen tippar Kuntalehti på att riksdagsledamöterna Maarit Feldt-Ranta och Sirpa Paatero samt Tammerfors biträdande borgmästare Pekka Salmi ligger starkt till.

Läs också:

Kommunförbundets vd föreslås bli direktör på Folkpensionsanstalten

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *