Det är många som gillar Kommuntorget på Facebook. Nu höjer vi ribban och spikar en ny målsättning:

Vi vill komma upp till tusen (1 000) Gilla-markeringar fram till midsommar.

– Målet är ambitiöst, men helt klart realistiskt, säger Kommuntorgets projektchef Camilla Berggren och uppmanar alla Facebookare att trycka på Gilla på Kommuntorgets FB-sida www.facebook.com/Kommuntorget.

– Tipsa också dina FB-vänner om oss, uppmanar hon.

Varför ska man gilla Kommuntorget på Facebook?

– Den som gillar oss, får våra nyheter i sitt Facebook-flöde. Kommuntorget följer noga med det som berör kommunsektorn i Svenskfinland. Tack vare vårt samarbete med YLE, KSF Media, Nya Åland, Åbo Underrättelser och Kommunförbundets sakkunniga kan vi uppdatera vårt innehåll med nyheter från kommunfältet varje vardag, säger Berggren.

Kommuntorgets redaktion har också en egen nyhetsproduktion. En av de frågor som kommuntorget.fi följer extra noggrant just nu är långdansen kring social- och hälsovårdsreformen och landskapsreformen.

– Vi har skrivit om hur valfriheten i vården påverkar kommunerna, om bolagisering och om de privata vårdbolagen som i rask takt etablerar sig i kommunerna, säger Berggren.

kommuntorget.fi startade nyhetssajten för lite mer än ett år sedan. Sedan dess har besöken ökat stadigt.

– Många av våra nyheter har nått flera tusen läsare. Vi blir ofta citerade i andra medier eller så följer de andra medierna upp våra nyheter med egna vinklingar.

Följ våra bloggare

Kommuntorget har också ett stort antal bloggar med dagsaktuella teman. Bland bloggarna finns Kommunförbundets egna experter som Kristina Wikberg, direktör för den svenska och internationella enheten, Arto Sulonen, direktör för den juridiska enheten och utvecklingschefen Ulf Lindholm. På politikerbloggen kan du läsa Björn Månsson (Helsingfors) och Thomas Rosenberg (Lovisa). Dessutom har vi en Språkblogg, en Brysselblogg, en Idrottsblogg, ett Ålandsfönster och ett Sverigefönster. På Torgbloggen medverkar bland andra Britta Lindblom som hjälper flyktingar på Kos och Kommunförbundets invandrarkoordinator Liselott Sundbäck.

Kommuntorgets nyhetsbrev

Den som önskar få Kommuntorgets viktigaste nyheter i sin e-post kan prenumerera på vårt nyhetsbrev. Kommuntorgets nyhetsbrev utkommer 3-4 gånger per månad. Beställ nyhetsbrevet här.

Kommuntorget utkommer också som papperstidning med sex nummer per år. De första dagarna i juni utkommer nästa nummer.

Kan Camilla Berggren avslöja någonting om innehållet?

– Vi skriver om bolagisering och utlokalisering av kommunal verksamhet, om integration av flyktingar på svenska och så intervjuar vi två kommundirektörer: en i Österbotten och en på Åland.

Här hittar du Kommuntorget

På nätet: kommuntorget.fi
Facebook www.facebook.com/kommuntorget
Twitter: @kommuntorget
Instagram:  Kommuntorget
Nyhetsbrev:  kommuntorget.fi/nyhetsbrev
Prenumerera:  kommuntorget.fi/prenumerera

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *