Du har en röst, är temat för Kommunförbundets kommunalvalskampanj. Målsättningen med kampanjen är att öka valdeltagandet i kommunalvalet i april i nästa år.

Syftet med kampanjen är att betona varje röstberättigad persons möjlighet att föra fram sin egen röst i valet.

Kommunerna ansvarar för det mesta som påverkar människornas vardag, till exempel planläggning, barndagvård och vattentjänster.

– Därför är det viktigt att rösta, påminner Kommunförbundet. Den som blir vald till ett förtroendeuppdrag besluter om våra gemensamma angelägenheter.

Kommunerna har fri tillgång till det material som Kommunförbundet producerar. I år bjuder förbundet in också andra aktörer att använda marknadsföringsmaterialet.

Kampanjprofilen publicerades på onsdagen på Kommunmarknaden. För designen av kampanjens visuella profil ansvarar reklambyrån SMOY.

– Kampanjhelheten omfattar material såväl på webben och i sociala medier som i tryckt form. Målet är att vi genom att samarbeta kan åstadkomma en nationell kampanj, säger Jari Seppälä, informationsdirektör vid Kommunförbundet.

Allmän information om valet och kommunernas uppgifter publiceras på kampanjwebbplatsen Kommunalval.fi som öppnas ett halvt år före valet. Kampanjwebbplatsen publiceras på finska, svenska och engelska.

Materialunderlag för kampanjen kan laddas ner eller beställas på webbplatsen från den 10 oktober då webbplatsen öppnas.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *