Helsingfors och Borgå fick silver respektive brons i FM i kommunal marknadsföring. Medaljörerna korades i Helsingfors på onsdagen.

Guldet gick till S:t Michelregionens näringslivsbolag Miset.

Helsingfors byggnadskontors bidrag Patsas puhuu sinulle ansåg jurymedlemmarna vara en verklighetsnära och innovativ kulturgärning.  Tävlingsbidraget för kulturen och historien nära människorna på deras sedvanliga rutter dygnet runt med hjälp av ny teknik som nästan alla redan har i fickan.

Tredjepristagaren Borgå stads #TravelHousePorvoo är ett bra exempel på ett modernt jippo i sociala medier. Idén var att fylla ett helt hus med personer som är innehållsproducenter inom sociala medier. Enligt juryn gör samarbetsnätverken i bidraget det möjligt att agera brett och kostnadseffektivt.

Kimitoön, Vasa och Vanda hade tagit sig till semifinal men blev den här gången utan pris. Totalt 42 bidrag hade skickats in till årets upplaga av tävlingen.

Målet med FM i kommunal marknadsföring är att förbättra den kommunala sektorns marknadsförings- och kommunikationskompetens. Det gör man genom att lyfta fram god praxis, det vills säga framgångsrik marknadsföring eller kommunikation.

Tävlingen hör till nätverket Piiris verksamhet. Piiri är ett öppet och avgiftsfritt samarbets- och utvecklingsnätverk som syftar till att stärka kommunernas och regionernas marknadsförings- och kommunikationskompetens.

Evenemanget ordnas av Finlands Kommunförbund, Seudulliset Kehittämisyhteisöt SEKES och Föreningen Finlands turistorganisationer FFTO. Samarbetspartner i nätverket Piiri är MTV 3, Helsingin Sanomat, Otavamedia, KL-Kustannus Oy / Kuntalehti och Kommuntorget.

Medaljplatserna i FM i kommunal marknadsföring:

1. S:t Michelregionens näringslivsbolag Miset Oy: Mikkelin Kasvusopimus
2. Helsingfors stads byggnadskontor: Patsas puhuu sinulle
3. Borgå stad: #TravelHousePorvoo

Hedersomnämnanden:

Heinolan lukio: Me tehdään yhdessä ME!
Uleåborgs stad: Oulun uusi brändi sanoin, kuvin ja teoin

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *