Ge ett löfte och stöd integrationen av invandrare. Nu kan organisationer  stödja integrationen av invandrare genom löften och konkreta förslag om jobb, utbildning eller hobbyverksamhet.

Det är Arbets- och näringsministeriet som står bakom kampanjen som vänder sig till organisationer, företag, kommuner, myndigheter, religiösa samfund och läroanstalter.

Genom ett konkret löfte eller ett initiativ kan organisationerna stödja nyanlända invandrare att integreras i Finland.

Ett löfte eller ett konkret nytt initiativ görs på adressen www.integration.fi/samarbetskampanj senast den 16 november 2015. De som ger löften kan också publicera dem i sociala medier under hashtaggen #kotolupaus.

De bästa förslagen belönas och sammanställs i Arbets- och Näringsministeriets samarbetsprogram för integrationsfrämjande.

Samarbetskampanjen

  • Kampanjen söker idéer för integration av alla slags invandrare.
  • För närvarande är i synnerhet flyktingarnas situation aktuell, eftersom den största flyktingkrisen efter andra världskriget just nu pågår i världen, vilket också märks i Finland.
  • Enligt nuvarande prognos kommer det att komma cirka 50 000 asylsökande till Finland i år.
  • Antalet människor som behöver integreras kommer att öka betydligt inom den närmaste framtiden, och därför är samarbete för att främja integration viktigare än någonsin i denna situation.
  • Mera information om samarbetskampanjen hittar du här.

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *