Svenska Folkpartiets vice ordförande Sandra Bergqvist ställer upp för omval på SFP:s partidag i maj. Bergqvist som jobbar som teamledare för Kommunförbundets svenska team valdes till en av tre vice ordförande på partidagen i fjol. 

– Det har varit ett mycket givande år. Jag har haft möjlighet att besöka alla kretsar och medverkat i deras evenemang ett flertal gånger. Jag har också varit i kontakt med samtliga lokalavdelningar i min egen krets och deltagit i deras verksamhet, säger Bergqvist i ett pressmeddelande från SFP.

Under året har Bergqvist  koncentrerat sig på vård- och landskapsreformen samt språkets betydelse i vård- och utbildningsfrågor, behovet av fungerande kommunikationer och landsbygdens och städernas olika behov av utvecklingsmöjligheter.

– Nu är det dags att blicka framåt. Det kommande året blir intensivt, med tre val inom loppet av några månader, säger Bergqvist.

En central fråga för Bergqvist är tillgången till service på svenska.

– Jag vill vara med och jobba för att trygga den svenska servicen också i framtiden. Pågående reformer vittnar om en oförståelse och okunskap om det svenska i Finland, vilket är oroväckande. Jag vill att regionerna ges möjligheter att utvecklas enligt deras egna behov och att vi också i fortsättningen prioriterar en kvalitativ utbildning som ger goda förutsättningar för framtidens arbetsmarknad, säger Bergqvist.

Bergqvist är hemma från Nagu och jobbar som teamledare och sakkunnig vid Finlands Kommunförbund.  Bergqvist har tidigare varit stadsstyrelsens ordförande i Pargas och kretsordförande för SFP i Egentliga Finland.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *