Ritva Viljanen blir ny stadsdirektör i Vanda. Rösterna föll 38 mot 28 då stadsfullmäktige i Vanda röstade mellan Viljanen och motkandidaten Jukka-Pekka Ujula. 

Ritva Viljanen tar över som stadsdirektör i Vanda då Kari Nenonen går i pension 1.3.2018. Viljanen bor i Vanda, vilket hon också lyfte upp i sitt tacktal till fullmäktige.

– Alla de viktigaste sakerna i mitt liv har skett i Vanda. Här har jag gift mig och här har mina barn gått i dagis och skola, sade Viljanen.

Under diskussionen före den slutna omröstningen sade socialdemokraterna, De Gröna och Vänsterförbundet att de stöder Viljanen som nästa stadsdirektör. Samlingspartiet och SFP stödde i sin tur Jukka-Pekka Ujula som för tillfället är stadsdirektör i Borgå.

Ritva Viljanen, 59, är magister i statskunskap och juris kandidat. Hon har arbetat som biträdande stadsdirektör i Helsingfors sedan 2012 tills juni i år, då Helsingfors övergick till borgmästarmodellen. Tidigare har hon bl.a. arbetat som kanslichef vid inrikesministeriet. Viljanen är socialdemokrat.

I sitt tacktal sade Viljanen också några ord på svenska. Hon försäkrade att hon är tillgänglig och vill arbeta med alla partier i Vanda.

Se Kommuntorgets karta över alla kommun- och stadsdirektörer i Svenskfinland

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *