Borgås nuvarande stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula och Helsingfors tidigare biträdande stadsdirektör Ritva Viljanen är de två toppkandidaterna när Vanda väljer ny stadsdirektör i november.

Utskottet som bereder valet bestämde på onsdagen att Ujula och Viljanen går vidare till intervjuer inför fullmäktigegrupperna och personlighetstest. Till sin partibakgrund är Ujula samlingspartist medan Viljanen är socialdemokrat.

Ujula, 44, är magister i statsvetenskap. Han har varit stadsdirektör i Borgå sedan 2009 och före det biträdande stadsdirektör sedan 2007. Före det har han arbetat som bl.a. stadsdirektör i Huittinen.

Ritva Viljanen, 59, är magister i statskunskap och juris kandidat. Hon har arbetat som biträdande stadsdirektör i Helsingfors sedan 2012 tills juni i år, då Helsingfors övergick till borgmästarmodellen. Tidigare har hon bl.a. arbetat som kanslichef vid inrikesministeriet.

Vandas nuvarande stadsdirektör Kari Nenonen går i pension 1.3.2018. Nio personer sökte tjänsten. Intervjuerna förs den 8 november och fullmäktige väljer  ny stadsdirektör den 13 november.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *