SKL byter namn till Sveriges Kommuner och Regioner

Det nya namnet speglar våra medlemmar på ett bra sätt, säger Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner, tidigare SKL.
Det nya namnet speglar våra medlemmar på ett bra sätt, säger Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner, tidigare SKL. (Mattias Lindroth)
27.11.2019

Från och med idag byter Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)  namn till Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Det beslutade kongressen som just nu möts i svenska Linköping.

– Vi har nu tagit det naturliga steget att ändra organisationens namn så att det speglar våra medlemmar på ett bra sätt, säger Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Regioner.

Redan i januari 2019 ändrade de sista landstingen i Sverige sina namn till regioner, i och med att de också fick ansvar för den regionala utvecklingen. Nu följer kommunerna och regionernas  medlemsorganisation efter och ändrar  ”landsting”  till ”regioner”.

Det nya manmet SKR tas i bruk genast.

Beslutet om namnändringen till Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) gäller direkt. Från och med idag byter SKL också webbadress till skr.se och alla medarbetares e-postadresser byts till skr.se. De gamla e-postadresserna kommer att fungera parallellt under en tid.

På kontoret vid Slussen i Stockholm påbörjas byten av fasadskyltarpå torsdag.

– Vi har förberett namnändringen under en längre tid. Dels för att det ska gå så smidigt som möjligt, dels för att det ska genomföras på ett bra sätt, både i ett ekonomiskt och klimatmässigt perspektiv, säger Anders Knape.

Beslutet fattades av de 451 ombuden på kongressen i Linköpin där SKR samlas för att diskutera och besluta om förbundets inriktning de kommande fyra åren.

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här