Timo Reina, 41, blir Kommunförbundets nya vice verkställande direktör. Valet av Reina var enhälligt i förbundsstyrelsen på onsdag.

Timo Reina är för tillfället landskapsdirektör i Tavastlands förbund. Han tillträder sitt nya jobb i höst.

– Helst vill jag börja så fort det är möjligt, säger han.

Reina är vicehäradshövding och jur.mag. Innan han blev landskapsdirektör var han förvaltningsdirektör vid ARA, Finansierings- och utveckingscentralen för boende. Han har också varit statssekreterare och specialmedarbetare vid olika ministerier och haft olika uppdrag i riksdagen. Reina är bosatt i Träskända.

Timo Reina efterträder Timo Kietäväinen.

– Det är stora stövlar jag kliver i och jobbet är mycket krävande, säger han. Ärendena är relativt bekanta, men perspektivet är nytt, säger han.

Till vice verkställande direktörens ansvarsområde hör för tillfället förbundets enheter Kommunalekonomi, Regioner och samhällen och KT Kommunarbetsgivarna. Ansvarsområdet omfattar dessutom utveckling av förbundets intressebevakning. Ansvarsområdet kan eventuellt ändras senare.

Vice vd-posten söktes av åtta personer Det är fråga om en tidsbegränsad anställning till 31.12.2022. Samma tidsbegränsning gäller också för verkställande direktör Jari Koskinen och vice verkställande direktör Hanna Tainio, vilka valdes i fjol.

Timo Reina kommenterar sitt nya uppdrag

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *