Ida Sulin vikarierar Sandra Bergqvist som sakkunnig och teamledare för det svenska teamet från och med augusti. Sulin jobbar för tillfället som ledande jurist vid Kommunförbundets juridiska enhet och har bland annat kommunallagen, språklagen och dataskyddsfrågor på sitt bord.

Som teamledare leder Sulin arbetet i det svenska teamet vid Kommunförbundet, koordinerar intressebevakningen och sköter kontakten till de svensk- och tvåspråkiga kommunerna.

– Det ska bli jätteroligt och spännande. Jag har jobbat rätt länge inom förbundet så jag känner människorna här och vet vilka utmaningar vi står inför i och med de kommande reformerna, säger Sulin.

I sitt nuvarande jobb har Sulin mycket kontakt med kommunerna och åker ofta runt och föreläser. Att hon känner till hela Svenskfinland ser hon som en stor fördel i arbetet som teamledare.

– Det är väldigt viktigt att vara lyhörd inför våra medlemmars önskemål, krav och vilja, men också att informera om hur vi arbetar så de kan skapa sig en riktig bild av vårt arbete, säger Sulin.

Sulin börjar officiellt som teamledare från och med augusti 2018 och vikarierer Bergqvist som är föräldraledig.

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *