I september kan invånarna i Åboland bekanta sig med Attendos vårdhem för äldre i köpcentret Skanssi.  I Åboland använder sig många kommuner av servicesedlar och då vill vi att de äldre och deras anhöriga känner till vilka alternativ som finns, säger regionchef Sari Laakso på Attendo.

Det är inte första gången Attendo bygger upp och ställer ut ett rum i sina vårdhem i ett köpcenter. Tidigare i år visade Attendo på samma sätt upp sin verksamhet i ett köpcenter i Lahtis.

  Vi vill visa hur vardagen på våra vårdhem ser ut. Vi bygger upp ett rum så som det ser ut på riktigt och så har besökarna möjlighet att ställa frågor till våra fysioterapeuter, näringsexperter och andra som är på plats, säger Laakso.

Idén är att allt fler äldre personer och anhöriga ska känna till Attendo och bolagets service. I Åboland har Attendo vårdhem i Kimitoön, Pargas, Åbo, St. Karins och Lundo. En del kommuner anlitar Attendo som köptjänst, i andra tar Attendo emot kommuninvånarna med kommunens servicesedlar.

I konkurrensen blir det därför viktigt att nå ut till kunderna och visa upp sin service.

Vårdhemmen blir fler och därför finns det också behov av information. I Åboland använder sig många kommuner av servicesedlar och då vill vi att de äldre och deras anhöriga känner till vilka alternativ som finns, säger Laakso.

Attendos vårdhem följer ett nytt Mummola-koncept (hemma hos mormor) och de vill gärna visa hur likt ett hem rummet i vårdhemmet ser ut.

Dessutom kan man i köpcentret bekanta sig med roboten Lyydia som underhåller i vårdhemmet och jätteskärmen jeti som ger chans till många slags tidsfördriv.

På jätteskärmen kan man t.ex. spela spel, läsa tidning eller ta kontakt med ett annat vårdhem för en gemensam gymnastikstund, säger Laakso

Attendos utställning i Skanssi pågår fram till 27 september.

Har ni planer på att ställa ut också i andra köpcenter?

Just nu har vi inga konkreta planer, men det är nog något jag drömmer om, säger Laakso.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *