Vi använder ännu tills vidare Esbo stads rekryteringssystem och publiceringsavtal, löd den ursäktande förklaringen.

Först var det en enspråkigt finsk invånarträff, nu söks välfärdsområdets chef i annonser med Esbo stads logotyp. Henrik Wickström, kommunstyrelseordförande i Ingå (SFP) och röstmagnet i välfärdsområdesvalet, är uppenbart smått förbannad.

Västra Nylands Välfärdsområde rekryterar en direktör. Annonsen publicerades i bl.a. Hufvudstadsbladet. Dessvärre har annonsen försetts med Esbo stads logotyp.

Esbo är välfärdsområdets största stad med 47 ledamöter men i området ingår också Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

– Esbo är den dominerande staden, men vi är ett enigt område och kommungränserna måste nu glömmas, skriver Henrik Wickström på Twitter.

Fadäsen uppmärksammades också i landets största dagstidning Helsingin Sanomat: Väärässä paikassa ollut Espoon kaupungin tunnusmerkki hermostutti lähikunnat – ”En voi hyväksyä tätä”

Henrik Wickström var SFP:s röstmagnet i vålfärdsområdesvalet. Han fick 5 865 röster.

Västra Nylands Välfärdsområde svarade med en tweet på måndagseftermiddagen. Det skedda beklagas. Som orsak uppges mänskligt misstag.

– Förlåt. Vi beklagar det skedda. Tyvärr hade annonsen om rekrytering av en direktör för Västra Nylands välfärdsområde fel logo och fel annonsunderlag på grund av ett mänskligt misstag. Vi använder ännu tills vidare Esbo stads rekryteringssystem och publiceringsavtal.

Också välfärdsområdets hemsida pryds av Esbo stads logotyp. Det beror på att det tills vidare är Esbo som upprätthåller sidan.

Den som önskar bli direktör för Västra Nylands Välfärdsområde ska söka jobbet senast den 31 mars.

Tillägg 29.3.2022: Nu har välfärdsområdet öppnat en ny webbplats: https://www.luvn.fi/sv