Bor du i Finlands aktivaste kommun?

Finlandsmodellen för hobbyverksamhet inkluderar alla slag av hobbyn: motion och idrott, konst och kultur, ungdomsbranschen, vetenskap, natur, och handarbete. (Foto: Heli Sorjonen)
Finlandsmodellen för hobbyverksamhet inkluderar alla slag av hobbyn: motion och idrott, konst och kultur, ungdomsbranschen, vetenskap, natur, och handarbete. (Foto: Heli Sorjonen) (Heli Sorjonen)
20.9.2018

Kommunförbundets tävling Finlands aktivaste kommun söker för andra gången den kommun som på bästa sätt främjat kommuninvånarnas motionsmöjligheter.

Livskraft och social gemenskap är temat för i år.

Tävlingen ordnas inom ramen för den nationella Idrottsgalan som ordnas av Kommunförbundet i samarbete med Undervisnings- och kulturministeriet.

Vinnaren belönas med Uno-pokalen som utdelas under Idrottsgalan på Hartwall Arenan i Helsingfors den 17 januari 2019.

Vinnaren väljs med tanke på hur väl kommunen lyckats göra idrott och motion till en attraktionsfaktor och hur mycket detta har bidragit till att stärka den sociala gemenskapen i kommunen.

– Kommunförbundet vill synliggöra det goda arbete som kommunerna gör för att främja motion, idrott och hälsa. Samtidigt vill vi lyfta fram god praxis och exempel som kan spridas till hela kommunfältet, säger Teemu Japisson, sakkunnig i idrotts- och ungdomsfrågor.

Tävlingen är gratis och öppen för alla kommuner. Anmälan till tävlingen sker via denna länk:

https://link.webropolsurveys.com/S/E653722018F3469A

Sista anmälningsdag är fredag 19.10 kl. 12. Kommunförbundets expertjury väljer ut tre finalister, som offentliggörs i Yles direktsändning 8.12.

kommunforbundet.fi/aktivastekommunen #liikkuvinkunta

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här