Kommuntorget har ny annonsförsäljare. – Svenskfinland är på samma gång smått och stort. Det möjliggör affärer över landskapsgränserna, säger projektassistent och redaktör Jennifer Hägen.

Från och med i dag sköts Kommuntorgets annonsförsäljning av Kustmedia Ab. Det österbottniska tidningshuset och reklambyrån är specialiserat på marknadsföring och innehållsproduktion.

– En bra annons har ett högt nyhetsvärde, säger chefredaktör Lisbeth Bäck.

– Det viktigaste är att man når rätt men brett. Något som går utanför kommungränserna och som tilltalar målgruppen som läser tidningen, säger projektansvariga Jennifer Hägen.

Kommuntorget riktar sig till beslutsfattare i kommunerna men i bredare bemärkelse till alla som är intresserade av sin näromgivning.

Inkvartering och logistik på Åland är intressant i Österbotten och företag i byggbranschen kanske är verksamma i både Raseborg och Vasa.

– På samma sätt är en träskola i Malax intressant i Nagu därför att där kanske också ska byggas en ny skolbyggnad, säger Lisbeth Bäck.

En bra annons har ett högt nyhetsvärde.

Kustmedia ser fram emot att jobba med kunder i södra Finland. I dag gör man det redan i bland annat Grankulla.

Kommuntorget.fi förnyas på våren, något som förhoppningsvis gör nyhetskanalen mer attraktiv för både läsare och annonsörer. Också magasinet ska småningom få en ansiktslyft.

Kommuntorget magasinet 1/23 utkommer 8.2.

Jennifer Hägen påminner att målgrupperna kan variera, vilket ställer krav på annonserna som kan behöva formas på olika sätt: Prenumeranter får papperstidningen medan nätsidan är öppen för alla, och så finns nyhetsbrevet som når många. Ibland vill man kanske synas i sociala mediernas kanaler och då är det igen lite andra krav.

– Man ska nog tänka till om man vill annonsera i olika kanaler. Kustmedia hjälper gärna till med att forma och producera annonserna.

Lisbeth Bäck understryker att också annonsörerna ska få ut något av att synas via Kustmedia Ab och Kommuntorget.

– I magasinet är det värt att ha mer än firmans logo på sidan. Det lönar sig att berätta lite mera om det som erbjuds. Tänker man till om innehållet och budskapet, och det är snyggt paketerat, så har annonsen ett nyhetsvärde.

Se papperstidningens utgivningsdagar och teman här.

Kommuntorgets nya annonsförsäljare

Kustmedia Ab har över 30 års erfarenhet av framställning av printmaterial.

Är specialiserade på kundtidningar & broschyrer, annonser & flyers, verksamhetsberättelser & historiker, ombrytningstjänster, visitkort, reklamsaker och material för mässor.

Kustmedia ger under eget namn ut två månadstidningar, lokaltidningarna ByaNytt och KustNytt.

Så når du Kustmedia Ab: info@kustmedia och tfn 06 344 1800.