De kommunala radiosändningarna under coronavåren gav mersmak. Nu startar Pedersöre en podd för att hålla kommuninvånarna ajour med vad som händer i kommunen.

Det är Katta Svenfelt och Dennis Rönngård som håller i trådarna för den nya poddserien som har premiär på fredag. Duon gjorde också radiosändningarna med kommunal information i Radio LFF och Pedersöres Youtubekanal när coronapandemin stängde ner samhället i våras. Nu tar de steget vidare och bjuder på kommuninfo i ett nytt format med samma avslappade inramning.

– Vi vill följa upp den fina kontakt som vi fick till våra lyssnare via radiosändningarna. Nu kan vi bredda vårt utbud med nya infallsvinklar, information och lite underhållning, säger de.

I det första avsnittet som släpps fredagen den 11 september blir det bland annat ett reportage från det nya evenemanget Uteliv i Lappfors. Tanken är att kommuninvånarna ska få information och tips om utställningar och andra kulturevenemang samt annat som rör allmänheten. Viktiga kommunala beslut, kungörelser och andra aktualiteter ingår också i konceptet.

Byareportaget blir ett återkommande element från och med det andra avsnittet. Dennis Rönngård åker runt i byarna och pratar med invånarna. För rättvisans skull presenteras byarna i alfabetisk ordning med start i Bennäs.

– Vi strävar efter att ha med ett musikaliskt inslag från den aktuella byn i varje avsnitt. Från Bennäs deltar Alva Nygård med sin egen musik, säger Rönngård.

Nya avsnitt släpps varannan fredag. Höstsäsongen pågår till den 18 december. Enligt planerna fortsätter podden med tio avsnitt på våren.

Pedersörepodden

  • Sänds två gånger per månad med start fredagen den 11 september 2020.
  • Följande avsnitt utkommer 25.9, 9.10, 23.10, 6.11, 20.11, 4.12 och 18.12.
  • På våren planeras tio avsnitt, varannan fredag.
  • Programledare: Katta Svenfelt och Dennis Rönngård.
  • Här kan du lyssna på podden: Pedersöre kommuns webbsida eller 
    Pedersöre kommuns Youtubekanal