Kommunförbundet kommer att ha en stark representation i flera av de arbetsgrupper som bereder social- och hälsovårdsreformen, säger kommun- och reformminister Anu Vehviläinen.

Kommun- och reformminister Anu Vehviläinen

På kommunfältet har man varit upprörd över att varken Kommunförbundet eller kommunerna tagits med i styrgruppen eller projektgruppen som ska bereda social- och hälsovårdsreformen. Det här kommer nu ändå att rättas till.

– Jag har själv varit i kontakt med Kommunföbundet och det har också minister Juha Rehula som ansvarar för social- och hälsovårdsreformen och vi har kommit fram till att Kommunförbundet ska ha en stark representation i flera av de arbetsgrupper som bereder vårdreformen, säger Vehviläinen.

I styrgruppen som enligt Vehviläinen egentligen är kanslichefernas arbetsgrupp kommer Kommunförbundet inte att vara med och det kan hända att det finns någon enskild annan arbetsgrupp där kommunerna inte heller är representerade.

– Men när vi hade möte med ministergruppen som har hand om reformerna blev det klart att Kommunförbundet ska ha en klar roll i beredningsarbetet. Det är självklart och så ska det också vara, säger Vehviläinen.

Klippet med Anu Vehviläinen är en del av ministerns videohälsning till de svensk- och tvåspråkiga kommundirektörerna som träffas i Pargas 23-24.9.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *