Låt inte nedskärningarna i den offentliga sektorns ekonomi drabba barnen.  Kommunförbundets  Aila Puustinen-Korhonen, sakkunnig inom barnskyddet, varnar för nedskärningar som försvagar barnens situation.

– Regeringsförhandlarna Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet anser att anpassningsbehoven inom den offentliga sektorn är i miljardklassen. Nedskärningarna kommer att bli omfattande, tippar  Puustinen-Korhonen i sin blogg.

 Puustinen-Korhonen varnar för nedskärningar som drabbar barnskyddet.

– Det är viktigt att komma i håg hur 1990-talets recession påverkade barnen. Nedskärningar genomfördes inom dagvården och skolan och stödet till barnfamiljerna minskade. Vi hade många rastlösa barn och barn med psykiska problem som fick anvisas specialundervisning och remitteras till barnskyddet och den psykiatriska specialsjukvården. Kostnaderna ökade, och inom barnskyddet växer de fortfarande, skriver  Puustinen-Korhonen i sin blogg.

De nedskärningar som görs i framtiden, får enligt  Puustinen-Korhonen inte försvaga barnens uppväxtmiljö, tära på föräldrarnas krafter eller familjernas möjligheter att klara sig ekonomiskt.

– Förhoppningsvis drabbas barnskyddet inte lika drastiskt som senast. Då satt vi med Svarte Petter på hand med fler familjer än förut som var i behov av stöd samtidigt som våra resurser ständigt krympte.

Läs bloggen här .

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *