Johan Johansson lämnar posten som SFP:s partisekreterare. Johansson blir  direktör för Stiftelsen för kultur- och utbildningsinvesteringar.

– Johan Johansson har gjort ett suveränt jobb som partisekreterare och lämnar efter sig en stor lucka som vi måste fylla, säger SFP:s ordförande Carl Haglund.

Stiftelsen för kultur- och utbildningsinvesteringar gör kulturpolitiska fastighetsinvesteringar för att främja den svenska undervisningen och andra samhälleliga och kulturella uppgifter.

– I mars 2010 då jag valdes till partisekreterare sade jag att jag vill vara med och vinna två riksdagsval. Det löftet är nu uppfyllt och nu är det dags att gå vidare, säger Johansson.

Johansson ser fram emot att få fortsätta att jobba med hela Svenskfinland.

– Att få en möjlighet att kombinera min erfarenhet och mitt kunnande från fastighetsbranschen med mitt intresse för det finlandssvenska samhället är något jag inte kunde tacka nej till, säger Johansson.

Stiftelsen för kultur- och utbildningsinvesteringar äger fastigheter och aktielägenheter runt omkring i hela Svenskfinland. Till den växande fastighetsmassan hör bl.a. femtio studentbostäder på Arabiastranden i Helsingfors, Hemslöjdsgården i Kristinestad, Elverket och Villa Snäcksund i Ekenäs, Kulturhuset Grand i Borgå, Galleri Sinne och ett antal andra aktielägenheter och kulturutrymmen.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *