– Varje finländare ska oberoende av ålder ha möjlighet att delta i och påverka det kringliggande samhället. Det är viktigt för ett hållbart samhälle att ta i beaktande människornas behov, önskemål och vardagliga val, säger kommun- och reformminister Anu Vehviläinen.

Vehviläinen uppmanar alla att delta i den webbrainstormingen för äldre som pågår på Finansministeriets webbsajt. Brainstormingen handlar om digitala tjänster och påverkningsmöjligheter. Webbrainstormingen pågår ända till den 8 maj.

Under de närmaste åren konstruerar man i snabb takt flera nya digitala tjänster i Finland, och detta påverkar var och en av oss i stor omfattning. De offentliga tjänsterna finns till framför allt för serviceanvändaren, det vill säga kunden. Tjänsterna ska planeras med hänsyn till medborgarnas särskilda behov.

Andelen över 65-åringar ökar markant. Detta kommer att påverka servicebehovet. Digitala tjänster gör det möjligt att förbättra tillgången till service i hela landet och för olika grupper. Det ska vara möjligt att utnyttja tjänster smidigt och datasäkert med flera olika apparater. Det är viktigt att tjänsterna planeras tillsammans med användarna och att man utreder vad användarna vill åstadkomma med tjänsterna.

Bästa möjliga resultat garanteras av nya slags tänkesätt och försök tillsammans med serviceanvändarna.

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *