Riksdagen debatterar förlossningssjukhus

Talman Mari Lohela (till höger)  tog  emot medborgarinitiativet som vill bevara de små  förlossningsklinikerna för en vecka sedan. I dag för riksdagen en remissdebatt om initiativet. (Foto: Hanne Salonen / Riksdagen)
Talman Mari Lohela (till höger) tog emot medborgarinitiativet som vill bevara de små förlossningsklinikerna för en vecka sedan. I dag för riksdagen en remissdebatt om initiativet. (Foto: Hanne Salonen / Riksdagen)
25.6.2015

Medborgarinititativet som vill behålla de små förlossningssjukhuset debatteras i riksdagen i dag.  Närmare 67 000 finländare har undertecknat medborgarinitiativet som överlämnades till riksdagens talman Maria Lohela (Sannf) för en vecka sedan .

Undertecknarna kräver att den så kallade jourförordningen ändras så att de mindre förlossningssjukhusen kan fortsätta sin verksamhet. Jourförordningen som träder i kraft 2017 innebär bland annat att förlossningssjukhusen ska ha jourande specialistläkare på plats dygnet runt.I dag för riksdagen en remissdebatt om medborgarinitiativet.

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här