Det blir kamp om vice ordförandeplatserna i Svenska folkpartiet. Hittills har fem kandidater meddelat sitt intresse för de tre vice ordförandeposterna i SFP.

De fem kandidaterna är Niklas Mannfolk (Åboland), Christina Dahlblom (Helsingfors), Mikaela Björklund (Österbotten), Elli Flén (Österbotten) och Nicke Wulff (Åboland).

Av partiets nuvarande vice ordföranden har Anna-Maja Henriksson (Österbotten) och Päivi Storgård (Helsingfors) meddelat att de inte ställer upp för omval.

Mannfolk som är en av partiets nuvarande vice ordförande har meddelat att han ställer upp för omval.  Dahlblom och Björklund har meddelat sitt intresse för posterna redan tidigare. Elli Flén nominerades så sent som i fredags av Svenska kvinnoförbundet som ett liberalt österbottniskt alternativ till Mikaela Björklund som anses representera ett mera värdekonservativt  SFP.

Nicke Wulff som är rektor för Cygnaeus lågstadieskola i Åbo säger att han i SFP-ledningen vill bidra med kunskap i utbildningsfrågor och familjepolitik.

Elli Flén är ordförande för Nykarlebyfullmäktige, kommunikationskonsult och företagare. Flén säger att hon vill jobba för ett enat Svenskfinland och ett SFP i en global värld.

Mikaela Björklund är fullmäktieordförande i Närpes och universitetslektor. Hon vill jobba för ett öppet Finland, för mångfald och människans okränkbara värde.

Niklas Mannfolk bor i Helsingfors. Han har varit SU-bas och engagerad i högskolepolitiska frågor i Åbo. På hans agenda finns energipolitik, ekonomi och EU.

Christina Dahlblom från Helsingfors jobbar som egen företagare med förändringsprocesser och ledarutbildning . Hon vill jobba för att SFP ska ha en synlig roll som oppositionsparti.

Ordförandevalen förrättas på söndag. Sittande ordförande Carl Haglund har ingen motkandidat.

 

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *