”Lycka och välgång!” ”Det ser bra ut!” ”Roligt att kunna se hela Svenskfinland!”
De uppmuntrande utropen var många i tisdags då Kommunförbundet lanserade den nya webbsidan kommuntorget.fi

Direktör Kristina Wikberg sade i sitt tal att hon redan länge funderat på hur förbundets information på svenska kan förnyas.

– Nu satsar vi på kommunikation, inte bara information. Vi bjuder in alla svenska aktörer som sysslar med kommunfrågor till samarbete, säger Wikberg.

Hon poängterar att man också vill presentera all den kunskap som förbundets sakkunniga representerar på ett lättfattligt och attraktivt sätt. Samtidigt vill man erbjuda alla som är intresserade av samhällsfrågor ett forum att mötas på.

Kommuntorgets redaktion finns i Kommunernas hus i Helsingfors. Camilla Berggren jobbar under ett år som projektchef.

– Kommuntorget är ett inspirerande koncept. Vi har jobbat enligt metoden ”Just do it”. Det betyder att torget är under ständig utveckling fastän vi öppnar för den stora allmänheten, säger Berggren.

Vid starten är svenska Yle, ÅU, Nya Åland och KSF Media med på Kommuntorget.

– Samtal pågår också med andra mediehus och vi utvecklar kontinuerligt konceptet. Tanken är att alla vinner på samarbetet, enskilda artiklar öppnas på avsändarens webbsida och ger alltså trafik för båda parter. Kommuntorgets material kan också länkas till de kommersiella medierna, säger Berggren.

Kommuntorget kommer också att närma sig kommuner och tredje sektorn för att delta på de lokala torgen.

Berggren påpekar att samhällsinformation i en form konsumenten tar till sig är livsviktig för ett demokratiskt samhälle.

– Takten är väldigt snabb just nu och jag tror att det är viktigare att samarbeta än konkurrera på svenska i Finland.

Gå alltså in på kommuntorget. fi klicka vidare till olika kategorier och kommuner och se ett svep över hela Svenskfinland och Åland!

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *