Matias Hilden, kommundirektör i Puumala, blir minister Anu Vehviläinens nya specialmedarbetare. Att ha jobbat i en kommun ser han som en stor fördel då han nu ska arbeta med att bereda de pågående reformerna.

Hilden, 30 år, kommer att assisterar minister Vehviläinen framför allt i kommunpolitiken och i ärenden som gäller landskapsreformen.  Hilden inleder arbetet den 4 september 2017.

– Här i Puumala har jag konkret sett vad beredningen av landskapsreformen betytt för kommunen. Jag tror det är en bra utgångspunkt att känna till vardagen i kommunsektorn då man jobbar med beredningen av landskapsreformen, säger Hilden.

Samma erfarenhet hade också Hildens företrädare, Sami Miettinen,som  återvänder till sitt uppdrag som kommunaldirektör i Vichtis efter en tjänstledighet på två år.

Hur tycker du att kommunernas  åsikter tagits i beaktande i beredningen hittills?

– Jag tycker vi haft en bra dialog och att beredningen varit långsiktig. Det är klart att det här är en så stor reform att alla inte kan vara nöjda med allt, men jag vet inte hur man hade kunnat sköta det här bättre, säger Hilden.

Första prioritet i höst blir att fortsätta arbetet med att bereda lagförslagen som hör till vård- och landskapsreformen och göra ändringar i enlighet med grundlagsutskottets utlåtande från slutet av juni.

Matias Hilden ansöker om tjänstledighet från uppdraget som  kommunaldirektör i Puumala.

– Visst känns det lite vemodigt att lämna Puumala, men det här var ett uppdrag jag inte kunde tacka nej till, säger Puumala.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *