Kommunförbundets största kundevenemang som samlar kring 7000 besökare ordnas i år för tjugoandra gången. Programmet är gratis och inleds traditionsenligt med partidebatt. Kommunmarknaden riktar sig i första hand till kommunalt anställda och förtroendevalda men också alla kommuninvånare som är intresserade av samhällsfrågor är välkomna. Aktuella diskussionsämnen i år är bland annat vård- och regionförvaltningsreformen, kommunernas ekonomi och digitaliseringen.

I år hittar du det svenska programmet i tredje våningen i rum A 3.6. Utanför seminarierummet kan du komma träffa våra svenskspråkiga sakkunniga och smaka på Svenskfinland. Det svenska programmet gästas av partiledaren Gudrun Schyman som talar om feminism och jämställdhet i kommunerna. Vi diskuterar också hur digitaliseringen påverkar de äldres vardag och vad som händer i kommunerna när social- och hälsovården flyttas till regionala vårdområden och kommunernas uppgifter minskar. Vår nya vd Jari Koskinen och vice vd Hanna Tainio är också på plats.

På Kommuntorget händer också mycket, mycket annat som berör dig och din kommun, inte minst när den nya Kommunallagen träder i kraft. Förhandsintresset för det svenska programmet har i år varit betydligt större jämfört med tidigare år, berättar det teamledaren Linda Grönqvist.

– Vi har tänkt i nya banor och har ett mer fokuserat program med flera intressanta gäster. Vi har också samarbetat med andra aktörer och koordinerat programmet med annan verksamhet, så att Kommunmarknaden samtidigt blir ett ypperligt tillfälle att nätverka.

Kommunmarkanden ordnas den 9-10.9.2015 i Kommunernas hus, Andra linjen 14 i Helsingfors

 

Schyman: Finland behöver ett feministiskt parti

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *