Kommunförbundets vice vd Timo Kietäväinen har goda chanser att bli ny vd för pensionsbolaget Keva. Helsingin Sanomat berättade i helgen att Kietäväinen och Outi Antila tävlar mot varandra i sista ronden. Antila är överdirektör på Social- och hälsovårdsministeriets avdelning för försäkringsverksamhet.

Kevas styrelse sammanträder inkommande torsdag för att välja vem de föreslår som ny vd. Den slutliga utnämningen sker på Kevas delegation i februari.

Timo Kietäväinen är andre vice vd på Kommunförbundet med ekonomi, arbetsmarknads- och syusselsättningsfrågor samt juridik som sina ansvarsområden. Kietäväinen är centerpartist och var 1983-1991 riksdagsman från St Michel. Om Kietäväinen blir vald betyder det att Kommunförbundet söker en ny vd, topposterna i förbundet är traditionellt politiskt tillsatta.

 

Keva, som tidigare hette Kommunernas pensionsförsäkring, sköter pensionsärendena för kommunsektorns, statens, kyrkans och FPA:s personal; 1,3 miljoner anställda och pensionstagare inom den offentliga sektorn. Kevas avgiftsinkomster var cirka 5 miljarder under 2014 och placeringstillgångarna cirka 41,4 miljarder, uppger man på Kevas hemsida.

 

 

Det har under de senaste åren stormat kring KEVAS vd:n och penninganvändningen. Senast kritiserades beslutet att ge Jukka Männistö över 100 000 euro i avgångsvederlag och ett lön för ett halvår.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *