Kietäväinen och Antila tävlar om Kevajobbet

Timo Kietäväinen, vice verkställande direktör, Finlands Kommunförbund
Timo Kietäväinen, vice verkställande direktör, Finlands Kommunförbund
25.1.2016

Kommunförbundets vice vd Timo Kietäväinen har goda chanser att bli ny vd för pensionsbolaget Keva. Helsingin Sanomat berättade i helgen att Kietäväinen och Outi Antila tävlar mot varandra i sista ronden. Antila är överdirektör på Social- och hälsovårdsministeriets avdelning för försäkringsverksamhet.

Kevas styrelse sammanträder inkommande torsdag för att välja vem de föreslår som ny vd. Den slutliga utnämningen sker på Kevas delegation i februari.

Timo Kietäväinen är andre vice vd på Kommunförbundet med ekonomi, arbetsmarknads- och syusselsättningsfrågor samt juridik som sina ansvarsområden. Kietäväinen är centerpartist och var 1983-1991 riksdagsman från St Michel. Om Kietäväinen blir vald betyder det att Kommunförbundet söker en ny vd, topposterna i förbundet är traditionellt politiskt tillsatta.

 

Keva, som tidigare hette Kommunernas pensionsförsäkring, sköter pensionsärendena för kommunsektorns, statens, kyrkans och FPA:s personal; 1,3 miljoner anställda och pensionstagare inom den offentliga sektorn. Kevas avgiftsinkomster var cirka 5 miljarder under 2014 och placeringstillgångarna cirka 41,4 miljarder, uppger man på Kevas hemsida.

 

 

Det har under de senaste åren stormat kring KEVAS vd:n och penninganvändningen. Senast kritiserades beslutet att ge Jukka Männistö över 100 000 euro i avgångsvederlag och ett lön för ett halvår.

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här