Pensionsbolaget Keva söker ny vd. Ansökningstiden går ut den första december.

Kommunernas pensionsförsäkringsbolag Keva söker åter en ny vd. Med stram tidtabell söker bolaget en ny vd istället för Jukka Männistö som lämnade in sin avskedsansökan efter en förtroendekris med styrelsen.

Ansökningstiden för tjänsten som vd går ut den första december och den nya vd:n förväntas börja våren 2016. Keva meddelar att de använder sig av headhunters vid rekryteringen. Kevas styrelse väljer sin nya vd i februari 2016.

Behörighetsvillkor för tjänsten är högre högskoleexamen, och utöver det förutsätts av Kevas verkställande direktör bland annat mångsidig erfarenhet samt i praktiken visad ledarförmåga och erfarenhet av ledarskap. 

”Vid val av den nya verkställande direktören betonar styrelsen strategisk ledarförmåga och förmåga att leda Keva som en helhet i en arbetspensionsbransch som är i förändring”, konstaterar styrelseordförande Anna-Kaisa Ikonen på Kevas nätsida.

Ex-vd:n Jukka Männistös månatliga lön var 18 500 euro. Då tjänsten senast lediganslogs, förra våren söktes den av 47 personer.

Vice vd Tapani Hellstén sköter tillsvidare tjänsten som vd.

Här Kevas annons

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *