Karleby och Jakobstad får nya stadsdirektörer i år. Rekryteringen pågår som bäst i båda städerna. Jakobstad har endast en officiell sökande, Karleby har nio.

Stadsdirektörstjänsten i Karleby har lockat nio sökande. Därtill har ytterligare en tionde person gett sitt samtycke till tjänsten.

Stadsdirektörstjänsten i Jakobstad har endast lockat en officiell sökande. Därtill finns det en inofficiell lista med ”en handfull” intresserade av tjänsten. Namnen på denna lista har inte offentliggjorts.

Karlebys nuvarande stadsdirektör Antti Isotalus avgår med pension år 2017. Före pensioneringen tar han ut intjänad ledighet, vilket innebär att den nya stadsdirektören tillträder i höst.

De nio som har sökt stadsdirektörstjänsten i Karleby är FD Kristina Ahmas (Karleby), AFD Jalo Aminoff (Lojo), FD Mauno Harju (Jyväskylä), PeD Peter Johnson (Karleby, DI Reijo Kiviniemi (Karleby), EM Jari-Heikki Laitinen (Helsingfors), erfarenhetsexpert Matti Mäkelä (Varkaus), ekonom Antti Porko (Karleby) och EM Tapani Tiilikka (Karleby).
Därtill har major Jan-Erik Juslin från Vasa gett sitt samtycke till tjänsten i Karleby.

I Jakobstad har stadsdirektörstjänsten lockat endast en sökande, Kim Holm från Korsholm. Han är magister i journalistik och kandidat i psykologi. Därtill finns det ”en handfull” intresserade stadsdirektörskandidater, men ingen av dem har gett sitt samtyckte till att ta emot stadsdirektörstjänsten och deras namn ges därför inte offentlighet. Kandidaterna på den inofficiella listan har vaskats fram av en konsult. Förfarandet i Jakobstad har väckt förvåning.

Fullmäktige i Jakobstad väljer ny stadsdirektör den 1 februari.

I Karleby diskuterar stadsstyrelsen ärendet måndagen den 11 januari. Styrelsen tar då ställning till om tjänsten ska lediganslås på nytt eller om antalet sökande är tillräckligt.

Läs också:

Bara en officiell sökande till direktörstjänsten i Jakobstad

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *