Arbetsmarknadsdirektör Markku Jalonen på Kommunarbetsgivarna KT dementerar nyheten om att KT skulle vara i färd med att fälla konkurrenskraftsavtalet.

Regeringen har överraskande ställt in sin presskonferens som skulle ordnas inför budgetförhandlingarna som inleds idag.

Lännen Media skriver att fackförbund i kommunsektorn hotar lämna konkurrenskraftsavtalet om regeringen inte stryker nedskärningarna som riktar sig mot den kommunala ekonomin i budgetförslaget.

– Det här berör inte Kommunarbetsgivarna. KT håller inte på att fälla konkurrenskraftavtalet, säger Jalonen till Kuntalehti.

– Såklart är vårt mål fortsättningsvis att lösningen är kostadsneutral för den kommunala ekonomin.

Jalonen påminner om att när man tidigare i somras nådde en lösning med konkurrenskraftsavtalet gjordes det med utgångspunkten att den skulle vara kostnadsneutral för den kommunala ekonomin.

Jalonen säger till Kuntalehti att han fortfarande tror att man når en lösning i budgetförhandlingarna, som pågår i dag och i morgon i Villa Bjälbo i Helsingfors.

Kommunförbundets chefsekonom Minna Punakallio sade i måndags att kommunernas budget försvagas något, i genomsnitt 70 miljoner euro, när alla faktorer tas i beaktande. Nu talas det om att striden står om 88 miljoner euro.

 

 

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *