Sibbo kommun har hållit Framtidsverkstad. Uppdraget var att utforska hur kommunens tjänster ska förnyas för att bättre stötta invånarna och företagen i vardagen.

-I dag har vi 28 pågående utvecklingsprojekt som spänner över alla sektorer. Nu vill vi skapa en starkare helhet genom att fokusera på hur vi möter och kommunicerar med invånarna, säger kommundirektör Mikael Grannas.

Grannas berättar att höstens arbete går under namnet Forum Sibbe.

Omkring hundra medarbetare kommer i olika grupper att både identifiera behov och hitta smarta nya lösningar för vårt arbete, säger Grannas.

Men det här är bara början. Sibbo Kommun ska förvandlas från förvaltningsorganisation till självlärande expertorganisation.

-Det betyder att alla medarbetare är med och förändrar vårt sätt att jobba, berättar Grannas.

Arbetssättet för projektet bygger på Framtidsverkstad-konceptet som utvecklats av LearningMiles och tillämpas på många håll i Norden, bland annat av mediehus, för att utforska människors utmaningar och tjänstebehov i vardagen. Metoden fick år 2014 priset Innovation System of the Year in Europe av mediebranschens INMA.

Forum Sibbe leds av kommunens ledningsgrupp. Som koordniator från kommunen fungerar Marja Teljamo och som coacher Petra Bjernulf och Bo-Magnus Salenius från LearningMiles.

– Sibbo har på bred front gått in för att utveckla bättre tjänster både med digital teknologi och nya arbetssätt. Vi vill också gärna inbjuda andra kommuner till att samarbeta. Det finns mycket vi kan lära oss och skapa tillsammans och därmed spara tid och pengar, säger Mikael Grannas.

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *