Randell lämnar Åbo

14.6.2017

Åbo stad får inleda rekryteringen av en ny stadsdirektör. Aleksi Randell som varit stadsdirektör i Åbo sedan 2010 har valts till ny vd för Byggnadsindustrin RT. Randell tillträder som vd den 9 november.

– Staden blir aldrig färdig och alla reformer och projekt som jag varit med om att starta är inte ännu i mål. Men på många plan befinner sig Åbo nu i ett bra läge och jag kan med gott samvete övergå till nya uppgifter, säger Randell i ett pressmeddelande från Byggnadsindustrin RT.

Randell som är 41 år gammal lämnar posten som stadsdirektör för att bli lobbare för byggnadsindustrin.

– Byggnadsindustrin fascinerar eftersom den har kopplingar i hela Finland. Jag motiveras av att arbeta för hållbar tillväxt och skapa fler arbetsplatser.

Byggnadsindustrin RT:s nuvarande vd Tarmo Pipatti går i pension i slutet av året.

Stadsdirektör Aleksi Randell har inte ännu lämnat sin avskedsansökan till stadsfullmäktige och härnäst diskuterar stadsdirektören och stadens högsta politiska ledning frågor i anknytning till övergången till nya uppgifter.

– Jag fortsätter att sköta tjänsten tills att någon annan åtar sig uppgifterna eller annat beslut fattas, säger Randell.

För stadsstyrelsens och stadsfullmäktiges nyvalda ordförande Elina Rantanen och Lauri Kattelus kom stadsdirektörens besked som en överraskning.

– Sådana här ärenden kan inte riktigt diskuteras på förhand, vilket är förståeligt, men nu när vi har fått besked om saken så inleder vi först diskussionerna med stadsdirektören och efter det diskuterar vi med stadens politiska ledning. Efter sommaren är det dags att fatta beslut, säger Kattelus, ordförande för stadsstyrelsen.

 

 

HÅLL KOLL PÅ KOMMUNSEKTORN.
Beställ Kommuntorgets nyhetsbrev här