Ingå är en av de första kommunerna i Finland som informerar om aktualiteter via Whatsapp, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Kommunen har fått cirka 100 användare på ett dygn.

För att så många som möjligt snabbt och enkelt ska få information om vad som händer i Ingå erbjuder kommunen möjligheten att prenumerera på nyheter via Whatsapp.

– Du ska inte behöva leta upp nyheterna själv utan få dem enkelt serverade direkt till din telefon, säger Ingå kommuns informatör Benjamin Lundin.

Lundin berättar att kommunen är uppe i cirka 100 användare på mindre än ett dygn.

Han bedömer att Ingå är den första kommunen som erbjuder möjligheten att få alla kommunens nyheter direkt i mobilen, inte bara för en enskild sektor.

Whatsapp populärast bland unga

I Kommunförbundets färska enkät uppgav 73 procent av kommunerna att de använder sociala medier i sin kundtjänst. Den vanligaste kanalen är Facebook, men också Twitter och Instagram används. En av kommunerna använde WhatsApp i sin kundservice och två använde en robot.

Ingå hänvisar till en undersökning av Yle, som visar att Whatsapp är ett av de mest populära sociala medierna, speciellt bland unga.

– Kommunen har redan en stor följarskara i övriga sociala medier, främst på Facebook. Via Whatsapp hoppas vi nå ut till också de som av en eller annan anledning inte vill eller kan använda Facebook och Twitter. Vi tänker framför allt på unga som anser att Facebook är för dinosaurier och de äldre som upplever sociala medier som svårnavigerade, men gärna skulle få nyheter om kommunen på ett enkelt sätt, säger Lundin.

Meddelanden skickas i regel endast ut på vardagar mellan klockan 8 på morgonen 15.45 på eftermiddagen, så de som prenumererar på nyheterna behöver inte vara oroliga att det plingar till i telefonen stup i kvarten.

 

 

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *