Åklagaren yrkar på att Kim Lindstedt fälls för grovt skattebedrägeri och grovt bokföringsbrott.

Kim Lindstedt, samlingspartist och företagare i Pargas, misstänks för grova ekonomiska brott under åren 2015, 2016 och 2017, rapporterar Åbo Underrättelser.

Företagsverksamheten omfattar café Bustis i Pargas – som försattes i konkurs för ett år sedan i april – och släpvagnsuthyrning. Lindstedt har också varit ombud för Matkahuolto och hans firma har skött om matbespisningen i daghemmet och förskolan i Pjukkala.

Åklagaren yrkar på att Lindstedt fälls för grovt skattebedrägeri och grovt bokföringsbrott eftersom firmans omsättning varit avsevärd och eftersom bokföringen försummats och inga bokslut gjorts. Enligt åtalet har Lindstedt undgått att betala ett skattebelopp på sammanlagt 92 000 euro. Domen ges den 13 april.

Till ÅU säger Lindstedt att skattegranskningen är felaktig och att han betalat mycket i skatt. I förundersökningen uppger han att han försummat den deklaration och de anmälningar som misstankarna gäller.

Lindstedt har meddelat att han inte längre kandiderar i kommunalvalet. Hans nuvarande förtroendeuppdrag, bland annat som medlem i Pargas revisionsnämnd, kommer sannolikt att skötas av en suppleant under resten av mandatperioden. Lindstedt sitter även i Kårkulla samkommuns styrelse.