Sommaren är här och på semestern flyttar många av oss ut till sina  sommarstugor.  Klicka på Kommunkartan för att få reda på hur många fritidsbostäder det finns i just din kommun.

St Michel är den ort i Finland där det finns flest antal fritidsbostäder nämligen 10 300.  I Svenskfinland är det Pargas som toppas statistiken med 8 570 fritidsbostäder.

Flest antal fritidsbostäder i förhållande till befolkningen finns det i Gustavs i Åboland. Där går det 3 414 fritidshus per 1 000 invånare.  Den höga siffran förklaras av att antalet fast bosatta i kommunen är knappa 900.

Klicka dig fram på Kommunkartan här intill. Kartan visar  antalet fritidsbostäder i kommunerna i Finland. Siffrorna berättar hur många fritidsbostäder det enligt fastighetsregistret finns på respektive ort. Observera att siffrorna inte berättar någonting om antalet deltidsboende i kommunen.

 

Kommunkartan
Peka på kartan för att se mer uppgifter på kommunnivå. Du kan också klicka på kartan för att zooma in.

Svenska Yle fördes en livlig debatt om hur lockande det är att ha en sommarstuga. För många är fritidsbostaden ett paradis medan andra ser det som en börda. Sammanlagt fanns det en dryg halvmiljon fritidsbostäder i Finland år 2014.

Keskustele

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *