Kommunförbundet har sålt den svenskspråkiga blanketthanteringen till företaget Lekolar. Från och med januari kan kommuner, samkommuner och sjukvårdsdistrikt beställa de svenska blanketterna och rådgivningskorten via företaget Lekolas webbutik.

– Med överföringen vill vi bland annat säkerställa att informationen som når kommunerna på svenska är likvärdig med den finskspråkiga informationen, och att blanketterna inte utvecklas på olika sätt mellan språkgrupperna, säger Ida Sulin, direktör för svenska och internationella ärenden vid Kommunförbundet.

Lekolar uppger att det tar lite tid att få i gång leveranserna, men i mitten av januari räknar företaget med att blankettbeställning och -leverans ska fungera normalt.

Lekolars webbutik hittar du här.

De svenskspråkiga blanketterna beställs under rubriken Valikoima och Painettu materiaali. Här (finska).

Lekolar är marknadsledare i Norden på pedagogiska hjälpmedel, leksaker, inredning och förbrukningsartiklar till skolor och förskolor. Företaget verkar i Norge, Danmark, Finland och Sverige.

I Finland är Lekolar leverantör till de finska skolorna med ett sortiment som täcker in hela skolans behov. Företaget är även en betydande leverantör till de finländska förskolorna.

Lekolars kundtjänst betjänar också på svenska:
Må-Fr 08.00-16.00

Tfn: 09 8294 600

E-post: asiakaspalvelu@lekolar.fi